La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, és la nova presidenta del Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi. En la sessió constitutiva que s’ha fet aquest dijous al vespre, Parera s’ha disputat el càrrec amb el regidor Jordi Martí, de Junts per Catalunya, en una votació molt ajustada. La número dos de Manuel Valls ha obtingut 10 vots i Martí, que optava a la reelecció, n’ha rebut nou.

La nova presidenta ha tingut el suport dels consellers de BCN Canvi, Cs, el PSC i BComú. Amb la tria de Parera no s’ha complert l’acord que els grups municipals van negociar abans del ple de cartipàs per repartir-se les presidències dels districtes. Prova d’això és que Sarrià – Sant Gervasi ha estat l’únic districte on hi ha hagut dos candidats a presidir el plenari.

Eva Parera Albert Batlle

En un discurs després de ser proclamada presidenta, Eva Parera ha dit que presentar candidatura era “un deure i un privilegi” perquè la formació liderada per Valls va guanyar les eleccions municipals en aquest districte. “Exerciré la tasca amb responsabilitat i un to col·laborador”, ha dit Parera, que ha agraït el suport dels grups que representa el govern.

“Un vot que canviarà la història”

En el torn d’intervenció dels grups, el conseller de BComú Llorenç Sena ha donat les gràcies al grup de Manuel Valls pels vots que van prestar per fer Ada Colau alcaldessa. “Va ser un vot que canviarà la història de la ciutat”, ha afirmat. En canvi, el conseller de JxC, Pol Lliró, ha recriminat el “pacte de ciutat” entre els comuns, el PSC, Cs i Valls, “un pacte que s’ha volgut amagar però que està tancat”, ha etzibat.

protesta ple Sarrià - Sant Gervasi

Batlle s’estrena al districte

La sessió constitutiva ha servit d’estrena per al regidor de govern a Sarrià – Sant Gervasi, el socialista Albert Batlle. En un discurs al final del ple, Batlle ha dit que es dedicarà “en cos i ànima” al districte on viu i ha dit que es posa a disposició dels veïns. En el plenari hi ha hagut un grup de persones que han mostrat pancartes en què reclamaven més inversions al districte.