La de Yeray Mellado ha estat una de les preses de possessió com a conseller de districte més polèmiques a Nou Barris. Mellado va deixar aquest setembre la plataforma constitucionalista S’ha Acabat! per fitxar per Barcelona pel Canvi i aquest dijous es va incorporar al càrrec entre crits de “Fora feixistes dels nostres barris” per part d’un sector del públic. Després d’algunes interrupcions, va acabar jurant el càrrec “per Espanya, per la llibertat i contra la intolerància”.

Les mostres de rebuig cap al conseller de districte van començar tot just es va iniciar la sessió. Un grup de veïns, membres de la CUP i de moviments antifeixistes, van voler intervenir per argumentar l’oposició al nomenament de Yeray Mellado.

La presidenta del consell, Gemma Sendra, els ho va impedir seguint el reglament i els va instar a parlar més endavant. En el moment de la presa de possessió, Yeray Mellado va haver d’interrompre el jurament pel crits de part del públic.

Yeray Mellado interromp el jurament del càrrec per les escridassades

Els antifeixistes argumenten el rebuig a Yeray Mellado perquè l’acusen de tenir actituds “racistes, homòfobes i masclistes” i posen com a exemple alguns dels seus missatges a Twitter. Per aquesta raó, apunten que no s’ajusta “als valors en els quals s’ha pronunciat sempre el Plenari de Nou Barris”.

Yeray Mellado: “Ningú no m’ha de donar lliçons”

Per la seva banda, el conseller de Barcelona pel Canvi a Nou Barris va assegurar que ningú no li havia de “donar lliçons de classe obrera ni humilitat”, ja que afirma que coneix “les cues de la fam”, així com “la inseguretat i la delinqüència”. Per aquesta raó, afirma que vol “millorar la realitat de Barcelona“.

Aquest divendres, Mellado ha anunciat que portarà els fets, que ha qualificat d’intolerables, a la junta de portaveus per garantir la llibertat d’expressió.

La confrontació es va traslladar, un cop acabades les rèpliques i contrarèpliques, a les xarxes socials. Pel que fa al Ple de Nou barris, la presidenta, Gemma Sendra, va demanar respecte i va assegurar que “no se li permetrà cap insult a ningú”.

La portaveu del Grup Municipal Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, i el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, s’han pronunciat també a les xarxes sobre l’escridassada. Parera escriu al seu compte de Twitter que si des del seu partit “molesten als nacionalistes” és perquè ho estan fent “molt bé“.

Josep Bou dona també tot el suport al nou conseller de Nou Barris davant el que ell qualifica com a “insults d’aquells que volen una Catalunya dividida” i el convida a continuar “amb el cap ben alt”.