Els pares de l’Escola Casals, al Clot, denuncien que les obres del túnel de Glòries generen molèsties a les aules, fins al punt d’interrompre activitats lectives. Per això han constituït la plataforma Respira Glòries per demanar a l’Ajuntament mesures pal·liatives. El govern municipal ha recollit les propostes i el conseller tècnic del districte, Marc Andreu, ha dit que aquest estiu es reforçaran les finestres d’algunes aules.

Cada dia passen, de mitjana, 100.000 vehicles per davant de l’Escola Casas. Està a la Gran Via, entre la rambla del Poblenou i Sant Joan de Mata (a Sant Martí), i s’han registrat pics de soroll de 90 decibels, molt per sobre del que recomana l’OMS. Fa uns mesos s’ha sumat una nova font de soroll: les màquines que treballen a les obres del túnel de Glòries. I, precisament, l’entrada al túnel en sentit Besòs estarà davant de l’escola.

Els pares volen un mur que blindi els alumnes

Alguns pares del centre s’han unit en la plataforma Respira Glòries per seguir de prop les conseqüències del soroll i la pol·lució als alumnes, i demanar mesures pal·liatives a l’Ajuntament. Un d’aquests pares, el Brian McCarthy, assegura que alguns professors han hagut d’interrompre les classes perquè “no podien fer activitats previstes pel soroll dins de les aules” i que els nens, dia rere dia, es queixen del so de les màquines.

Per això, des de Respira Glòries, proposen crear un mur verd al perímetre del centre perquè no penetrin ni el soroll, ni les partícules en suspensió. També reclamen tenir accés a les dades obtingudes pels sensors d’aire i del soroll i, tal com explica un altre pare, l’Artur Miró, que es millori la climatització de les aules. “Que es faci un estudi intens sobre l’impacte que genera i, a posteriori, que hi hagi un compromís real” per aplicar solucions, ha dit Miró a betevé.

L’Ajuntament reforçarà les finestres amb doble vidre

El conseller tècnic de Sant Martí, Marc Andreu, ha assegurat que l’Ajuntament ja està treballant per donar una resposta als alumnes de l’Escola Casas. Segons Andreu, durant l’estiu “es reforçarà amb doble vidre aquelles parts de l’escola més sensibles al soroll” i també s’està treballant amb el Consorci d’Educació per afegir climatització a les aules que encara no en tenen.

Fonts municipals asseguren que s’ha creat una comissió de seguiment per analitzar les dades dels sensors i que, ara per ara, els estudis apunten que la qualitat de l’aire no empitjorarà quan s’hagi acabat el túnel de Glòries. A més, Marc Andreu també ha dit que BIMSA (l’empresa municipal que supervisa les obres) farà un mur verd temporal al perímetre de l’escola abans que acabi l’any i que, més endavant, se’n farà un de definitiu a la sortida del túnel davant de la rambla del Poblenou.