El candidat republicà, Ernest Maragall, ha fet un acte de campanya des del mirador de Barcelona, a la carretera de l’Arrabassada. Des d’aquest punt, amb unes vistes privilegiades tant de Barcelona com dels municipis del voltant, el cap de llista d’ERC ha destacat el paper de l’Àrea Metropolitana. “Hem de passar la sensació que és una institució llunyana, opaca, poc comprensible, per fer-ne la institució dels 36 municipis“, ha dit Maragall.

En aquest sentit ha proposat la creació d’un consell de cent metropolità per tal de “trobar les complicitats per fer possible un veritable espai de decisió metropolità”. Un espai que permeti crear un “nou marc normatiu amb la definició de competències”. El candidat d’ERC ha reblat que “Barcelona per si sola no serà mai autosuficient” i que per això ha de treballar amb la resta de municipis metropolitans.

Maragall veu factible governar en solitari

El candidat d’ERC ha valorat de manera positiva el debat de betevé celebrat ahir amb la resta de candidats a les eleccions generals. Ha dit que hi va quedar palès, segons el republicà, que només hi ha dos projectes viables: l’esgotat d’Ada Colau i el seu. “La senyora Colau comença a saber que no guanyarà i intenta enderrocar tot el que hi ha al seu voltant”, ha dit Maragall.

Pel que fa als possibles acords i pactes de govern, Maragall els ha condicionat al resultats que sortís de les urnes el 26-M. Ha afegit que els membres de la seva formació estaran en condició de governar i no descarta fer-ho en solitari.