Ernest Maragall i ERC premen l’accelerador en la cursa de les eleccions municipals, quan queden menys de 80 dies per als comicis. Aquest dimarts, els republicans han fet la posada de llarg de la seu electoral i també de la imatge que faran servir fins al 26 de maig.

Els eslògans seran “Barceloní” i “Barcelonina”, que s’imprimiran sobre diferents persones i imatges per reflexionar sobre quins valors ha de tenir la ciutat i quins no. Per exemple, hi haurà una imatge de turistes incívics amb la pregunta “Barcelonins?”.

Seu electoral ERC 2019

Amb aquesta imatge, Maragall diu que vol fer una campanya únicament en clau de ciutat: “No ha de ser entre unionisme i independentisme, ha de ser una campanya per a Barcelona i des de Barcelona”. El candidat republicà ha explicat que farà passejades pels barris i també mantindrà trobades amb els diferents col·lectius i gremis de la ciutat.

Esgarrapar vots a Cs i el PSC

Amb la lògica del debat en clau de Barcelona, ERC vol prendre votants a la resta de partits, no només als independentistes. “Aquesta serà la millor manera de trencar els murs i els espais electorals”, ha dit Maragall. I ha afegit que vol adreçar-se “als votants de Cs, als del PSC, als dels comuns i als de l’òrbita postconvergent”.

Segueix la incògnita de la número dos

El que no han desgranat ni Maragall ni el partit és qui ocuparà el número dos a la llista de les municipals. L’únic que és clar és que serà una dona i que “tindrà un pes polític específic”, segons ha explicat Ernest Maragall. La incògnita es resoldrà el proper 30 de març, durant el congrés del partit, que també haurà d’aprovar el programa electoral. L’únic nom de la llista confirmat (a banda de Maragall) és el de Max Zañartu, del Jovent Republicà.