El candidat d’ERC, Ernest Maragall, s’ha mostrat disposat a governar encara que no sigui la força més votada a Barcelona. “No buscarem artificis per capgirar els resultats, però estem obligats a plantejar els nostres objectius respecte de qualsevol acord programàtic o de governació“, ha dit l’alcaldable republicà.

Tot i això, Ernest Maragall s’ha mostrat esperançat en ser la primera força al nou consistori. Ha evitat demanar a la resta de grups polítics que el votin si és el partit més votat. Això sí, els ha demanat que respectin les lleis electorals vigents i les regles de la democràcia i de la constitució de majories.

Ha celebrat que la número dos de JxC, Elsa Artadi, hagi canviat el to de la campanya i “sigui ara més conciliador”. “Potser han vist que la política de desqualificacions no dona els seus fruits i han canviat”, ha dit Maragall. Sobre les declaracions d’Artadi de considerar ERC com l’únic soci, Maragall ha destacat que la “unitat sobiranista” entra dins la lògica d’entesa i que especialment al voltant del judici al procés és “del tot plausible”.

Compromís amb el riu Besòs

El candidat d’Esquerra ha fet aquestes declaracions des del terrat de la Nau Bostik, on ha estat acompanyat dels alcaldables d’ERC de Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma i Montcada i Reixac. Han volgut llençar un missatge conjunt per adquirir el que han anomenat Compromís Besòs, un pla de transformació de la llera del Besòs. Inclou propostes socials, com ara un Pla de transformació del barri de la Mina. També mesures mediambientals, com considerar la desembocadura del riu com a zona humida protegida.