Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions generals a Catalunya. Mai havien tingut uns resultats tan alts al Congrés dels Diputats i no han amagat la satisfacció. El número dos dels republicans, Gabriel Rufián, ha dedicat els resultats als companys de partit que són a la presó i a l’estranger. Precisament en una connexió des de Suïssa, la secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha dit que les urnes han avalat el seu projecte, que ha definit com “l’instrument per construir la independència“.

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, veu aquests resultats com l’oportunitat per dialogar. “Cal obrir un diàleg i negociació per una sortida política a un conflicte polític i l’única sortida política és votar en un referèndum d’autodeterminació de Catalunya”, ha dit en un parlament a la militància.

Lectura en clau municipal

ERC ha guanyat per la mínima a la ciutat de Barcelona, amb només 2.000 vots de diferència amb el PSC, la segona força més votada a la ciutat. Els republicans veuen l’increment de més de 68.000 vots a Barcelona com una oportunitat per a les eleccions municipals. L’alcaldable de la formació, Ernest Maragall ja ha dit que “el proper 26 de maig Barcelona tindrà un alcalde progressista i republicà“. Així mateix ha dit a Gabriel Rufián que ha deixat “el llistó molt alt” però li ha assegurat que “el saltaran”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]