ERC ha encetat el segon dia de campanya de les eleccions generals 2019 amb l’optimisme dels últims resultats electorals i de les enquestes. De fet, el coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, ha assegurat que és possible que ERC superi Cs: “Diuen, diuen, diuen que Cs pot obtenir a tot l’Estat menys diputats que ERC a Catalunya. Fem-ho possible! Que se’ls glaci la cara!”, ha exclamat en l’acte central de la campanya d’ERC.

Els republicans han triat la presó de Lledoners per fer el míting principal de la campanya exprés del 10-N, coincidint amb el segon aniversari de l’empresonament d’Oriol Junqueras i la resta de polítics condemnats per la sentència del procés. Tot i que la sentència prohibeix, indirectament, que els polítics presos puguin participar en mítings (perquè estan inhabilitats), Oriol Junqueras s’ha adreçat als centenars de persones presents a l’acte. Des de la seva cel·la ha cridat un missatge al seu fill i la seva dona: “Us estimo Lluc i Joana. Guanyarem!”.

Atacs als socialistes

Més enllà del dard a la formació encapçalada per Albert Rivera i Inés Arrimadas, els republicans centren els seus atacs polítics al PSOE i el PSC. “El 10-N hem de triar entre els que van sortir a aplaudir la sentència vergonyosa, o els que tenim dins de la presó.” El candidat al Congrés, Gabriel Rufián, també ha endurit el to contra els socialistes i s’ha referit a l’agraïment que Miquel Iceta (PSC) va fer als cossos policials que van actuar durant les protestes postsentència: “Nosaltres avui diem gràcies al poble  i al jovent valent que us heu enfrontat a la policia hereva dels que van pegar els vostres pares.”

Crítica dels CDR a la manca d’unitat

Més enllà dels centenars de simpatitzants d’ERC, a l’acte de Lledoners també hi han assistit una trentena de persones convocades pels CDR. Ho han fet amb una gran pancarta on es podia llegir el lema “Vergonya de polítics”, un missatge que han adreçat tant a ERC, com a JxC. La formació liderada per Laura Borràs a la llista del Congrés també va fer un acte d’homenatge a Lledoners, la nit abans.

Amb aquesta protesta, els CDR han criticat que els partits independentistes no tinguin un full de ruta unitari fins a assolir la independència. Abans de començar l’acte, Sergi Sabrià (portaveu d’ERC al Parlament) i Marta Vilalta (diputada republicana) s’han apropat fins a la trentena de CDR per recollir les seves peticions i contrastar punts de vista.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]