Trias i el seu equip comencen a notar el desgast que suposa governar. Les bones notes que van aconseguir els primers mesos de mandat segueixen sent, en bona mesura, positives, però creixen els descontents amb la gestió municipal. (POSTPO). Els que la consideren bona o molt bona han baixat del 49% del juny, un rècord, al 46% aquest desembre. Els que la veuen normal també reculen. I, en canvi, els que creuen que la gestió és dolenta o molt dolenta pugen quasi set punts en l'últim mig any. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Sempre en una situació de crisi com la que estem vivint hi ha un esperit molt més crític envers l'equip de govern. Jo crec que una explicació seria aquesta." Però malgrat això, Convergència i Unió seguiria guanyant les eleccions municipals segons l'enquesta, amb un lleu retrocés respecte a 2011. La sorpresa la dóna Esquerra que, per primera vegada, escala fins a la segona posició en intenció de vot. Iniciativa també puja i ja en seria tercera força, a costa del PSC, que recula fins a la quarta plaça amb una davallada notable. El PP, acostumat a mals resultats a les enquestes, baixa a xifres molt menors que el situarien fora de l'Ajuntament. En canvi, la CUP, ara sense regidors, podria hi irrompre amb més del 4% d'intenció de vot. Pel que fa a la valoració de líders, l'alcalde segueix sent l'únic que aprova, tot i que la nota també va a la baixa. El segon més ben valorat és Jordi Portabella, que guanya nota i frega el 5. Ricard Gomà es queda amb un 4 i mig, i el líder del PSC hi obté un 4,1. Es dóna el cas, a més, que només 3 de cada 10 enquestats coneixen Jordi Martí. Per acabar, Alberto Fernández Díaz hi obté la pitjor nota per sota del 3. El baròmetre també assenyala els problemes de la ciutat que per als enquestats són, en primer terme, l'atur, seguit a molta distància de la inseguretat, que baixa respecte al juny, i els problemes econòmics. Des del punt de vista personal, els problemes més greus dels barcelonins són també l'atur i els derivats de l'economia i en tercer lloc, les retallades.

La valoració dels líders municipals es manté per a Xavier Trias (CiU – 5,1) i Ricard Gomà (ICV-EUiA – 4,5). Millora lleugerament la imatge de Jordi Portabella (ERC – 4,9) i empitjora la valoració de Jordi Martí (PSC – 4,1) i d’Alberto Fernández Díaz (PP – 2,9).

Pel que fa a la intenció de vot, CiU continuaria guanyant les eleccions municipals, tot i que cauria un 9% respecte del mes de desembre de 2011. El PSC també cau en intenció de vot un 5% en comparació amb desembre de 2011  i seria substituït com a segona força per ERC, que pujaria un 4%. ICV-EUiA mantindria el suport, mentre que el PP cauria dos punts i la CUP augmentaria un 4% en intenció de vot i tindria representació al consistori si els comicis de la ciutat se celebressin ara.