Esquerra Republicana es reafirma en l’aposta pel diàleg, però creu que no hi ha interlocutor a l’altra banda. El candidat dels republicans, Gabriel Rufián, considera que Pedro Sánchez “amenaça perquè es troba fort” i ha assegurat aquest dimarts que la posició que ocupa actualment el candidat a la presidència dels socialistes no dona marge per la negociació: “Amb aquest Pedro Sánchez no es pot parlar i, per això, cal debilitar-lo i guanyar-lo“, ha dit en una roda de premsa a la seu de l’Agència Catalana de Notícies.

Rufián creu que és “crucial” que l’independentisme enviï un missatge al món en aquestes eleccions generals 2019 que serveixi, també, de resposta a la sentència del procés: “Després que els posin un segle de presó als nostres companys i companyes hem de guanyar, hem de sentenciar el 10 de novembre com ells van sentenciar el 14 d’octubre“. Aquesta és l’única manera, segons el republicà, perquè Sánchez “torni al sentit comú” i s’acabi el “bloqueig i l’antipolítica”.

Propostes “dramàtiques” del PSOE al debat

El republicà també s’ha referit en la roda de premsa a algunes de les mesures que aquest dilluns va posar sobre la taula Pedro Sánchez en el debat de candidats. Considera que el líder del PSOE va “insultar” l’escola catalana i també els treballadors dels mitjans públics catalans en proposar una reforma per TV3 que ja ha estat aprovada pel Parlament. Per tot plegat ha titllat les propostes de Sánchez de “dramàtiques” i considera que els socialistes s’han deixat “acomplexar” per la dreta espanyola.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]