Esquerra es fa valer per aprovar el pressupost del 2020 a l’Ajuntament de Barcelona. La portaveu adjunta, Elisenda Alamany, ha reclamat garanties al govern d’Ada Colau per controlar que els pactes a què s’arribi es compleixin. Per això, ha demanat establir “una relació bilateral” amb el govern, amb reunions periòdiques, per fiscalitzar en què es gasten els diners dels comptes.

“Les converses són fluides, però necessitem garanties que el govern no executarà l’acord com vulgui”, ha sentenciat Alamany. La portaveu adjunta ha recordat que ERC vol 100 M € més en inversions per fer impulsar l’habitatge i l’educació 0-3 i lluitar contra les desigualtats i la contaminació. “La negociació encara està en la recerca de garanties i concreció”, ha explicat.

Tot i que el líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, va dir aquest dimarts a betevé que confia en un acord pressupostari al gener, Alamany ha evitat posar dates a una possible entesa: “No volem un acord ràpid, no tenim pressa”.

Veuen improvisació en la proposta del pont aeri

La setmana en què l’alcaldessa ha defensat la supressió de vols com el pont aeri Barcelona-Madrid per reduir emissions, una proposta que ha molestat el PSC -soci de govern-, Elisenda Alamany ha demanat “no fer cops de timó ni improvisacions” en aquesta matèria. “Quan s’aclareixin que ens truquin”, ha afirmat Alamany, que no ha volgut concretar la posició d’ERC en aquest tema: “per reptes complexos no s’hi valen respostes senzilles”.

Pel que fa a l’estrena de la zona de baixes emissions, que ha arrencat amb una reducció tímida de trànsit a la ciutat, ERC considera que encara és aviat per valorar com funciona i prefereixen esperar “un temps prudencial” per veure quin impacte té. Els republicans van votar a favor de l’ordenança que regula la ZBE.