Ernest Maragall

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament assegura que està disposat a posar fil a l’agulla al problema d’accés a l’habitatge social instal·lat a Barcelona. Ha anunciat que reclamarà que el govern de l’Estat cedeixi els més de 1.000 immobles que la Sareb té a la ciutat, per tal de destinar-los a lloguer social. “Tenim les eines i els instruments institucionals, els recursos disponibles i tenim físicament els habitatges. A què esperem?”, comentat Ernest Maragall.

L’objectiu, atendre més de 600 famílies en situació d’emergència habitacional

ERC assegura que amb la recuperació d’aquests 1.000 immobles es podria reallotjar les més de 600 famílies que es troben a la mesa d’emergència habitacional. Aquests habitatges servirien també per fer disminuir les llistes d’espera de les persones sol·licitants d’un habitatge de protecció oficial.

Els republicans han informat que també demanaran a l’Estat que traspassi la titularitat dels prop de 4.000 immobles situats a l’àrea metropolitana de Barcelona als ajuntaments dels respectius municipis.

Aquesta reivindicació ciutadana se sol·licita després que el Congrés dels Diputats convalidés el decret que permet a l’Estat, a través del FROB, tenir una participació superior al 50 % a la Sareb i, per tant, la majoria i el control sobre l’anomenat “banc dolent” creat després del rescat financer.