ERC reclama al consistori que es restitueixi la bandera de Catalunya que es va sostreure el 24 de juny del Castell de Montjuïc. Asseguren que és un element amb gran simbolisme perquè “el president Companys la va fer onejar l’any 1936”. Des d’ERC asseguren que des del mes de juny, “el govern municipal no ha fet cap acció per restituir-la, ni per buscar els responsables”.

Gairebé un mes i mig després del robatori de la bandera, Jordi Castellana, regidor del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament, ha enviat una comunicació al consistori i els ha demanat celeritat. Reclama que es restitueixi la senyera al més aviat possible i miri d’esclarir-ne els fets, emprenent “les accions jurídiques corresponents” contra els responsables eventuals. Els ho demana, exposa, com a “responsables de vetllar pel funcionament, el manteniment i la gestió de l’equipament”.

El consistori diu que no s’ha restituït per uns treballs d’impermeabilització

L’escrit d’ERC ja ha obtingut resposta per part del consistori. Expliquen que per ara no s’ha identificat el responsable del robatori de la bandera del Castell de Montjuïc. D’altra banda, aclareixen que “la bandera oneja sempre i es reemplaça quan el el seu deteriorament natural ho requereix, atesa la dimensió simbòlica de l’element”.

Castell de Montjuïc sense bandera

Per això, asseguren que es restablirà “amb la major celeritat possible”. De fet, al·leguen que el motiu pel qual encara no s’ha restituït és “una intervenció d’impermeabilització d’espais” que impossibiliten, per ara, l’accés al pal de la bandera.