“El nostre candidat a la presidència és Carles Puigdemont”, ha afirmat Roger Torrent, portaveu adjunt d’ERC. Tenint en compte que el líder de Junts per Catalunya és a Brussel·les, una de les opcions que estudien els grups sobiranistes és una investidura telemàtica, que no està prohibida pel reglament de la cambra. Tot i això, Torrent no s’hi ha volgut pronunciar: “Hi ha aspectes tecnicojurídics que no correspon a ERC valorar, sinó als lletrats del Parlament, que hauran de definir com s’interpreta el reglament”.

Torrent ha afegit que el primer pas és acordar la constitució de la Mesa del Parlament, per “assegurar una majoria en contra del 155 i a favor de la república”. Amb aquest objectiu, els partits intensificaran les converses i negociacions els propers dies, tant a Catalunya com a Brussel·les. “Necessitem un govern que governi des del minut 1”, ha afirmat Torrent.

Catalunya s’ha de governar des de Catalunya

El PSC es mostra contrari a la possibilitat d’una investidura telemàtica: “no existeix” aquesta fórmula, assegura Miquel Iceta, que ho diferencia del vot telemàtic. Els socialistes consideren que “no seria bo” tenir un president que no resideixi al país i consideren imprescindible que  “no s’esculli persones que no puguin exercir en plenitud les seves responsabilitats”.