terrassa bar

El Grup Municipal d’ERC ha proposat avançar una hora el tancament de les terrasses de bars i restaurants a Barcelona, amb l’objectiu de reduir les molèsties per soroll als veïns. Per tant, ERC vol que les nits d’entre setmana les terrasses tanquin a les 23 h (en comptes de les 24 h, com ara) i que els divendres i vigílies de festiu tanquin a les 24 h (en comptes de la 1 h de la matinada).

No és cap drama que les terrasses avancin el tancament una hora. Es garantirà una hora més de descans als veïns
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

En concret, el portaveu de la formació, Jordi Coronas, ha demanat prendre aquesta mesura (en paral·lel a limitar la venda d’alcohol a les 21 h a les botigues de conveniència) a aquelles zones de la ciutat on es detectin més problemes per soroll. En aquest sentit, ERC demanarà al ple municipal d’aquest mes de maig que l’Ajuntament acceleri la instal·lació de sonòmetres a les 11 zones acústicament tensionades que té detectades el govern Colau-Collboni.

La proposta dels republicans arriba en un moment que diferents entitats i agrupacions veïnals estan en peu de guerra per les molèsties que, denuncien, pateixen moltes nits. De fet, han organitzat una manifestació el proper divendres 16 de juny per defensar el dret al descans.