ERC Barcelona ha demanat a la líder de JxC a l’Ajuntament, Elsa Artadi, que també és diputada al Parlament, que el seu partit doni suport a la proposició de llei de regulació del preu dels lloguers, que s’ha de votar dimecres a la cambra catalana. El text té el suport d’ERC, els comuns i la CUP, i els vots de Junts per Catalunya —que la va signar inicialment i va presentar-hi esmenes— són clau perquè prosperi.

“És una llei que el país necessita i molt especialment Barcelona”, ha assegurat la regidora d’ERC, Eva Baró, per l’increment de preus dels lloguers que hi ha hagut a la ciutat. En un missatge adreçat a Artadi i Ferran Mascarell, que és també regidor i diputat, Baró els demana que “estiguin a l’alçada” i votin a favor de la llei amb tot el grup parlamentari de JxC.

La petició d’ERC coincideix, a més, amb una nova sessió de la comissió d’estudi sobre la regulació dels preus dels lloguers que es fa a l’Ajuntament. Aquest dimarts a la tarda, en la tercera sessió, s’abordarà el marc competencial i escenaris potencials de regulació amb experts en la matèria. Al juliol, els grups de Cs, PP i Barcelona pel Canvi van anunciar que abandonaven la comissió.