Foto de família de les noves cares d'Esquerra. L'alcaldable, Alfred Bosch, ha presentat els fitxatges estrella de la candidatura, que tindrà de número dos l'actor Juanjo Puigcorbé. Té encara tres pel·lícules per estrenar però ja està cancel·lant altres projectes per dedicar-se només a l'Ajuntament, des d'on vol promoure la cultura. Puigcorbé diu que ja no creu en el federalisme i que Bosch encarna el que va ser Pasqual Maragall. JUANJO PUIGCORBÉ, número dos a la llista d'ERC "Creiem que aquesta persona avui en el segle XXI és l'Alfred Bosch. Jo voldria portar tota la gent que ve del món exfederalista que creiem que això fa temps que no és cap solució per al país en aquesta candidatura." L'endemà que Bosch el comparés amb l'actor Sean Connery... JUANJO PUIGCORBÉ, número dos a la llista d'ERC "Jo el 007 no però si que sóc el Pepe Carvalho, que és la nostra versió nostrada." El jutge Santiago Vidal, ara inhabilitat, tancarà la llista, una presència, ha dit, simbòlica, que ha justificat perquè confia poder exercir de nou, aviat. SANTIAGO VIDAL, número 41 a la llista d'ERC "Anant de número tres o de número cinc jo el que no podia fer és al cap d'uns mesos, al cap d'un any, dedicar-me a una altra cosa. A què? Al món de la justícia, és que jo no sé fer res més." Montse Benedí al 3 i Trini Capdevila al 4 completen els primers llocs d'una llista que pot tenir més sorpreses. ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC "Dos independents encapçalant la llista, un tancant la llista...i potser encara en vindrà algun més."

Alfred Bosch ha comparegut amb Puigcorbé, Vidal i acompanyat de la número tres a la llista, Montse Benedí, i la número quatre, Trini Capdevila. L’actor Juanjo Puigcorbé ha destacat la “generositat” d’Esquerra i d’Alfred Bosch per reservar-li el número dos i ha dit que vol apropar els exfederalistes a la candidatura. “Vinc d’un món en què creiem en el federalisme i ja no hi creiem”, ha sentenciat l’actor, que ha definit Bosch com “el Maragall del segle XXI”. L’endemà que el mateix Bosch qualifiqués Puigcorbé com “el Sean Connery català”, avui l’actor ha dit que prefereix ser “el Pepe Carvalho”, tot i que ha dit que la metàfora de l’alcaldable duia implícit “el compromís amb el país”. Potenciar la cultura de base i fer un nou museu dels moviments socials són dues les propostes que vol impulsar si és el nou regidor de Cultura.

El jutge, ara inhabilitat, Santiago Vidal, que tancarà la llista, ha assegurat que té “molts punts en comú” amb el projecte d’Alfred Bosch, però ha defensat la “presència simbòlica” perquè vol dedicar-se a la justícia. “L’Ajuntament és tan enormement important, que no hi podria dedicar tota la legislatura”, ha afirmat. Vidal ha dit que vol que a banda i banda de la plaça de Sant Jaume hi hagi “la mateixa gent disposada a fer de Catalunya el millor país”. L’alcaldable, Alfred Bosch, ha ressaltat que amb aquests fitxatges es demostra que “Esquerra no té por al talent”. Bosch ha remarcat també que el partit hagi situat persones independents al número u i dos i tancant la llista, i ha avisat: “potser en vindrà algun més”.