Els 1.800 euros inclouen la recollida del cos, el taüt i el condicionament del fèretre, el condicionament sanitari del difunt, un cotxe fúnebre i una cerimònia de comiat. No inclou una sala de vetlla, tot i que qui ho vulgui en podrà demanar i pagar un suplement, de manera que el preu final de l’enterrament serà de 2.400 € (IVA inclòs). Aquesta última xifra queda lluny de les que ara ofereixen les dues empreses privades que hi ha al mercat. Tot i això, és la tarifa més econòmica que el govern municipal va anunciar que oferiria la funerària pública.

Segons ERC, el primer cementiri que podrà oferir aquest servei és el de Montjuïc, al juny, i la voluntat del govern municipal és, expliquen els republicans, condicionar la resta durant l’estiu. Alfred Bosch ha afirmat que després d’aquest pacte, ERC veu “més factible” abstenir-se en la votació del pressupost al ple d’aquest divendres. El líder dels republicans ha explicat que el govern haurà d’accelerar ara la venda del 15 % de les accions que l’Ajuntament té a Serveis Funeraris de Barcelona per no competir amb ell mateix.

Els republicans eren un dels partits que veien amb reticències la funerària pública que volia crear el govern municipal. Consideraven que les sis sales de vetlla que es projectaven d’entrada serien insuficients per incidir en el mercat i rebaixar preus i, a més, calia esperar a construir un nou tanatori públic. La funerària municipal ha topat des de l’inici amb falta de consens polític i es va retirar del plenari a l’abril i al novembre.