JUANJO PUIGCORBÉ "Les sigles ho diuen pràcticament tot: ERC transparent sense corrupció... és un missatge que amb aquests quatre pilars tothom entén quina és la nostra missió, i el que farem és escoltar la gent, els professionals i tothom per fer la millor gestió de la cultura i la ciutat."

Els candidats Alfred Bosch i Juanjo Puigcorbé han participat aquest diumenge junts al primer d’aquests actes de proximitat. Puigcorbé ha defensat Alfred Bosch, “l’alcalde del sí”, i la seva proposta per a Barcelona. L’acte s’ha fet a la plaça de Maragall, entre els barris del Guinardó i els Indians. També hi ha participat el conseller portaveu d’ERC a Horta-Guinardó, Jordi Coronas, que ha respost a les preguntes i demandes més concretes dels veïns d’aquests barris. Pel que fa a les prioritats generals del seu programa, els candidats han explicat que volen posar fi a les desigualtats, corrupció zero i defensar la capitalitat de Barcelona.

Abans de començar el col·loqui, Bosch i Puigcorbé han estat xerrant amb alguns dels veïns que passejaven per la plaça. Una senyora amb una banderola de Societat Civil Catalana ha aprofitat per manifestar-li a Puigcorbé l’admiració per la seva feina al teatre i al cinema, però no per aquest compromís polític. L’actor li ha contestat, en castellà, que no pateixi que el tornarà a trobar a les pantalles i sobre els escenaris.

Amb els periodistes, Bosch ha aprofitat per rectificar les declaracions que havia fet a primera hora del matí a Catalunya Ràdio, dient que ERC mantenia oberta la porta a una llista única independentista per a les eleccions del 27-S. Xavier Trias, entrevistat també aquest matí a TV3, ha retret a ERC el seu “lleig” en no acceptar la proposta de llista única d’Artur Mas. Bosch ha volgut tancar la polèmica afirmant que “hi ha debats que estan superats” i subratllant que ara el que cal és un esforç perquè la CUP se sumi al full de ruta en comú de tots els partits que defensen la independència de Catalunya.