Jordi Castellana ERC

El Grup Municipal d’ERC denuncia que l’Estat espanyol no ha complert les previsions del govern municipal pel que fa als recursos per a inversions. En un comunicat, els republicans asseguren que “només ha transferit a Barcelona 2,3 milions dels 124,3 previstos, un 1,8 % del total”. El grup d’ERC a l’Ajuntament considera “inacceptable” aquest percentatge d’inversió i demana explicacions. “Cal que el govern Colau-Collboni exigeixi als seus companys del govern de l’Estat la transferència immediata d’aquests 122 milions previstos que falten”, ha reiterat el regidor d’ERC Jordi Castellana.

O bé el govern municipal va mentir amb les xifres, o bé l’Estat ha assolit una quota encara més escandalosa de menysteniment cap a Barcelona
Jordi Castellana, regidor d’ERC

Els republicans també han volgut destacar que, segons apunten, el govern municipal “només ha executat 64,7 milions dels 186,9 milions previstos” per al 2021 per invertir en despesa social i en polítiques per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. “El govern municipal ha deixat d’executar 122,20 milions que podrien haver-se destinat a polítiques econòmiques i socials, molt necessàries en un any tan complicat com el 2021″, ha destacat Castellana.

Despesa de la neteja viària i la recollida de residus

Pel que fa a la neteja viària i la recollida de residus, el grup ha demanat al govern municipal que aporti un informe detallat per analitzar, diuen, “la caiguda del cost dels serveis de neteja viària i recollida de residus resultants de l’execució del pressupost”. Les dades han “sobtat” el grup republicà, perquè diuen, no s’acompleixen la inversió que el govern municipal havia anunciat a inicis d’octubre del 2021. Asseguren que “havien de destinar 70 milions extra per millorar la neteja de la ciutat”. La neteja és, recorden, un dels temes que més preocupa la ciutadania barcelonina, segons l’Enquesta de serveis municipals del 2021.