Els grups municipals d’ERC i Junts per Catalunya han reclamat el trasllat urgent dels tres dofins del Zoo de Barcelona després de la mort per un virus del dofí femella Anak, la més vella de la instal·lació. Els dos grups han recordat que l’any 2016 Barcelona es va declarar ciutat lliure de cetacis en captivitat i pregunten al govern municipal què s’ha fet des d’aleshores per complir-ho.

“Demanem que es trobi un espai amb urgència, no podem esperar més”, ha dit el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha assegurat que la salut dels dofins que queden al Zoo de Barcelona “està en risc”. Coronas creu que el govern d’Ada Colau no ha fet la feina de trobar una ubicació fora del zoo ni tampoc l’acord amb organismes internacionals. Per tot plegat, Esquerra preguntarà al govern en la propera Comissió de Presidència en quin punt està el trasllat dels dofins.

Des de JxC, el portaveu Jordi Martí ha demanat accelerar el tràmits per al trasllat dels dofins que estan en instal·lacions “desfasades i fora de norma”. En un comunicat, Martí ha dit que “el trasllat és urgent, no es pot demorar més”, i ha reclamat la clausura definitiva del delfinari de Barcelona. Pel que fa a la declaració del 2016, Martí s’ha preguntat: “De què va servir? Han passat tres anys i seguim igual”.