Esquerra Republicana no va arribar a convèncer al govern ni a la resta de grups per iniciar un procés que canviï de nom l'avinguda de Borbó. Barcelona en Comú es va abstenir a la votació perquè considera que una iniciativa com aquesta hauria de sorgir dels veïns. CARLES IZQUIERDO, conseller tècnic de Nou Barris "Estem començant la casa per la teulada en aquest tema. Una proposta d'acord al consell plenari hauria de ser al final d'aquest procés i no a l'inici. Treballi per aconseguir aquesta participació, treballem per fer aquesta pedagogia." En la mateixa línia, El PSC, que va votar en contra de la proposta, i alguns representants veïnals, van mostrar-se favorables al canvi de nom, però van defensar que abans cal iniciar un procés participatiu des de baix. PEP ORTIZ, taula per a la república de Nou Barris "Primer hem de convèncer els veïns de l'avinguda de Borbó, sobre aquest posicionament. No el podem canviar així com així. " Els arguments, però, no van convèncer Esquerra Republicana. QUIM SANGRÀ, ERC Nou Barris "De debò, si revisar el nomenclàtor no vol dir canviar Borbó, no sé que vol dir ben bé. Revisar, eh? No vol dir donar nous noms a llocs." Pel que fa a la resta de grups polítics, Convergència i Unió es va abstenir mentre que Ciutadans i PP van rebutjar la proposta.

La proposició presentada per ERC al plenari de Nou Barris per canviar el nom de l’avinguda de Borbó va quedar rebutjada per un vot a favor (ERC), vuit en contra (PSC, C’s i PPC)  i 10 abstencions (CiU i Barcelona en Comú).

Barcelona en comú es va abstenir en la votació, perquè consideren que una proposta com aquesta hauria de sortir a partir d’una demanda veïnal i no d’un partit polític. Defensen que, en tot cas, la proposició hauria de ser la culminació de tot un procés participatiu, que inclou la pedagogia amb els veïns, l’acceptació per part del veïnat i la publicitat del projecte. CiU es va abstenir també perquè tenen dubtes sobre el consens entre els veïns de la zona i demanen una consulta.

El PP va votar en contra perquè tampoc no té constància de peticions veïnals que demanin el canvi de nom. Ciutadans també va rebutjar la proposta pels costos econòmics que suposa el canvi. I el PSC va votar també en contra perquè, a diferència de la plaça de la República, no existeix una demanda veïnal amb el suport de signatures que reclami el canvi de nom.

Des de la Taula de la República de Nou Barris es va demanar parlar primer amb els veïns de la zona per explicar les motivacions del possible canvi, tal com es va fer en el cas de l’antiga plaça de Llucmajor, rebatejada recentment com a plaça de la República.

ERC va proposar el canvi de nom d’aquesta via, batejada com a avinguda de Borbó l’any 1942. Abans aquesta avinguda sempre havia estat el camí de Sant Iscle, tot i que durant la República es va canviar pel nom del mariscal Joseph Jofre.