Segons el Baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) que s’ha conegut aquest divendres, Esquerra Republicana de Catalunya guanyaria els comicis al Congrés dels Diputats a Catalunya. Els republicans aconseguirien entre 14 i 15 diputats. En segon lloc se situaria el PSC, amb una forquilla d’entre 11 i 13 escons. La llista dels Comuns (liderada per Jaume Asens), es quedaria en tercera posició, amb set o nou diputats. Per sota, se situarien JxC, amb 5-7 escons; Cs, amb cinc o sis i, per acabar, el PP, que aconseguiria una representació de dos diputats. Pel que fa a la coalició Front Republicà, liderada per Albano Dante Fachín, podria entrar al Congrés amb un diputat. El Baròmetre del CEO és l’últim abans de l’inici de la campanya de les eleccions generals 2019.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats eleccions generals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-generals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

ERC també guanyaria al Parlament

El Baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), també recull els possibles resultats en cas que a Catalunya es produís un avançament electoral. Esquerra també seria la llista més votada a Catalunya, amb una forquilla d’entre 40 i 43 diputats i es podria ampliar la majoria independentista fins als 75 escons dels 70 actuals. Cs seria la segona força més votada al Parlament amb 28-29 escons; seguida de JxC, que perdria entre 10 i 12 escons i es quedaria amb 22 o 24 diputats. El PSC milloraria resultats amb 21-23 diputats i, al darrere, es produiria un empat entre els comuns i la CUP a vuit. Finalment, el PP podria mantenir els quatre escons actuals o perdre’n un.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Resultats de les eleccions generals 2016 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/resultats-eleccions-generals-2016-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El 78,7 % de suport al referèndum

El baròmetre també conclou que prop del 80 % dels catalans -el 78,7 per cent- volen un referèndum per decidir el futur de Catalunya. Una xifra total que s’obté a partir de la suma dels enquestats que diuen estar molt d’acord o bastant d’acord amb el referèndum. Davant la pregunta directa sobre si tenen o no voluntat de separar-se d’Espanya, el sondeig conclou que un 48,4 per cent dels catalans estan a favor de la independència, mentre que els qui hi estan en contra són el 44,1%.