Esquerra i el govern municipal (BComú i PSC) ultimen un acord per rebaixar l’increment previst a la taxa de terrasses. En un debat a la Comissió d’Economia, els partits han escenificat la bona sintonia per pactar aquesta i la resta d’ordenances fiscals. La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ha admès que hi haurà una rebaixa i que és amb els republicans amb qui compten per tirar-ho endavant.

Ni Esquerra ni el govern, però, no han concretat fins a quin punt es reduirà l’increment previst, cosa que ha molestat la resta de l’oposició. El debat en comissió l’ha propiciat ERC, que hi ha portat a votació una proposta per “reduir substancialment” la pujada de la taxa de terrasses. “Estem buscant un augment que sigui assumible per a tothom”, ha detallat el republicà Jordi Castellana, que ha reconegut que la proposta final potser no agrada a tothom.

A principis de desembre, el Gremi de Restauració va fer un acte de protesta contra l’augment de la taxa de terrasses en què van ensenyar targeta vermella al govern municipal. En l’acte, ERC ja va dir que estava negociant amb el govern i que faria “tot el possible” per reduir l’increment previst.

L’oposició veu un nou tripartit

En el debat en comissió, Elsa Artadi (JxC) ha dit que estan a favor de reduir la taxa, però ha criticat que ERC i el govern no hagin donat detalls de fins a quin punt es rebaixarà. “Funcionen com un tripartit de facto”, ha denunciat Luz Guilarte (Cs), que més que una taxa de terrasses ho veu com una sanció per liquidar-les. Des del PP, Josep Bou ha dit que seguiran atents a l’acord que arribi del “nou tripartit” i ha reclamat concreció.

“La responsabilitat és prendre riscos, això no té res de tripartit”, ha replicat Jordi Castellana (ERC). Des de Barcelona pel Canvi, Eva Parera ha dit que se’ls fa difícil valorar en què quedarà la proposta perquè no formen part de la negociació. Ballarín ha replicat als grups que si hi ha un partit disposat a parlar d’aquest i altres temes -en al·lusió a ERC- , “és lògic que tingui més importància la seva veu”.