ERC de Barcelona ha expulsat el cantant Sicus Carbonell de la llista de les eleccions municipals del 26 de maig després de les declaracions que ha fet aquest dilluns sobre l’homosexualitat. En un debat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, Carbonell ha dit que li fa “pena” qualsevol persona que neix gai perquè “és una dona atrapada dins del cos d’un home”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions municipals del 2019 a Barcelona | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En una piulada, ERC afirma que ni el partit ni el candidat, Ernest Maragall, poden acceptar les declaracions de Sicus Carbonell. “El nostre compromís amb els drets de les persones LGTBI és ferm i inqüestionable”, apunta el tuit, que afegeix que el cantant no formarà part de la candidatura. Carbonell era el número 30 de la llista, com a membre de la plataforma d’independents Ernest Maragall Alcalde + Barcelona.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals del 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

betevé ha contactat amb Sicus Carbonell, que ha confirmat que ha renunciat a formar part de la llista d’ERC. El cantant ha explicat que es volia referir al cas concret d’un familiar seu i no generalitzar sobre tot el col·lectiu.

Polèmica a les xarxes

Les paraules de Carbonell a ‘El matí de Barcelona’ han generat reaccions contràries a les xarxes socials. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; la regidora de la CUP Maria Rovira, o l’Observatori contra l’Homofòbia hi han reaccionat.