incineradora besos

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha fet una petició de compareixença al govern d’Ada Colau després que l’empresa metropolitana de residus urbans TERSA ha estat denunciada pel servei de Medi Ambient de la fiscalia per haver emès més gasos contaminants dels permesos.

“La justícia diu que es podrien haver estat realitzant o tolerant conscientment pràctiques contràries a la normativa ambiental. Si fos així, seria un cas molt greu de desobediència a les regles mediambientals i, el que és pitjor, d’anar en contra de la salut de tothom”, ha assegurat el regidor portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha instat el govern de la ciutat a donar explicacions a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme de l’abril, atès que es tracta d’una “empresa pública metropolitana”.

En espera de les terrasses ampliades

A la mateixa comissió, els republicans també preguntaran a l’executiu per a quan té previst fer efectiva la retirada de les terrasses excepcionals que es van col·locar durant la covid, tot recordant que el 31 de març va acabar el límit per poder tramitar-ne la continuïtat, una data que ja s’havia endarrerit un mes.

“Hi ha carrers com Enric Granados que no poden més, però d’exemples en tenim a molts barris. Cal actuar amb urgència per retirar les taules de les terrasses que no tenen llicència ”, ha reclamat Coronas.

Pla sobre solars i edificis buits a Barcelona

El regidor també ha anunciat que el seu grup portarà a la mateixa comissió una proposició al govern municipal perquè presenti en un màxim de tres mesos un pla estratègic sobre els solars i grans edificis buits a la ciutat, amb especial presència al 22@ o a la Marina, que inclogui un estudi de les necessitats veïnals per poder reactivar-los almenys de manera temporal.