CiU es manté com la formació amb més representants a la Diputació de Barcelona, 14, però lluny de la vintena amb què comptava en el darrer mandat. També reculen el PSC, que passa de 19 a 10 diputats, i el PP en perd la meitat, de sis a tres. En canvi, si ERC tenia una presència tímida en el ple de la Diputació fins ara, amb dos representants, ara n’ha obtingut 11 i es col·loca just per darrere de CiU. També hi participaran Ciutadans, amb tres diputats, i la CUP, amb dos.

Barcelona hi estarà representada amb 18 diputats: cinc d’Entesa, quatre de CiU, dos per a PSC, PP, ERC i C’s i un més per a la CUP. En total, el ple de la Diputació està format per 51 regidors dels consistoris de la província. Durant els pròxims cinc dies, cada formació triarà d’entre les seves llistes els regidors que seran proclamats diputats.

L’Hospitalet podria repetir pacte d’esquerres

Al voltant de Barcelona, el PSC es manté com a força més votada a l’Hospitalet de Llobregat, tot i que perd dos regidors respecte a 2011 i, per tant, es queda a tres de la majoria absoluta. Per això, vol revalidar el pacte amb ICV-EUiA-Pirates. Això sí, la voluntat de l’alcaldessa, Núria Marín, es sotmetre el pacte a una consulta ciutadana vinculant.

Les esquerres podrien desbancar Albiol a Badalona

Xavier García Albiol ha obtingut més vots que el 2011, però la pèrdua d’un regidor, d’11 a 10, podria suposar la fi del seu mandat. Els partits d’esquerres, amb l’arribada de Badalona en Comú amb cinc regidors, poden sumar la majoria necessària.

Núria Parlón recupera la majoria absoluta a Santa Coloma

La socialista tornarà a ser alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i amb majoria absoluta. El PSC ha millorat els resultats de 2011 i ha obtingut 14 regidors, dos més que en el darrer mandat. Ciutadans entrarà a l’Ajuntament amb tres representants. Els qui ja no hi seran són PxC i CiU, que perden els regidors que tenien, tres i dos respectivament.

C’s i la CUP empaten a Sant Adrià

El PSC ha tornat a guanyar les eleccions a Sant Adrià de Besòs, però ho tindrà molt difícil per governar perquè ha perdut la meitat dels regidors: d’11 a sis. En segon lloc han quedat Ciutadans i la candidatura de la CUP, amb 30 vots justos de diferència i tres regidors cadascun. Els segueixen ICV, MES (escindit del PSC), ERC i PP amb dos regidors cada formació. PxC perd el regidor amb què comptava el 2011.