El vot encara no està decidit, però ERC Barcelona s’allunya de la reprovació a Ada Colau que Junts per Catalunya presentarà a la Comissió de Presidència d’aquest dimecres. “En el moment actual, potser aquest espectacle no és el millor”, ha apuntat el portaveu Jordi Coronas. JxC vol reprovar l’alcaldessa perquè li critica que no fos a Barcelona el cap de setmana del temporal de fred i neu, quan ja havien entrat en vigor les restriccions de mobilitat.

La mateixa Colau ha rebatut les crítiques a Twitter assegurant que no es va saltar en cap cas el confinament. L’alcaldessa ha explicat que es va reunir amb la família fora de la ciutat per Reis, quan encara eren permesos els desplaçaments a segones residències o a un allotjament turístic, i que va complir la normativa. El retorn a la ciutat es va fer quan ja havia entrat en vigor el confinament municipal. “Barcelona té altres prioritats i nosaltres estem centrats en això; la resta ens desvia de l’objectiu de servei públic”, ha afegit la portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, sobre aquest debat.

Coronas ha admès que “els representants públics hem de ser exemplars” —en al·lusió al que es critica de l’alcaldessa— , però ha dit que ara hi ha altres prioritats per abordar. Tot apunta, per tant, que ERC no hi votarà a favor i això fa pràcticament inviable que la reprovació pugui prosperar. La que planteja Junts és la primera reprovació a l’alcaldessa que l’oposició porta a debat en aquest mandat.

Ciutadans sí que hi donarà suport

Qui, en canvi, sí que ha anunciat el vot favorable a la reprovació de l’alcaldessa és Ciutadans. El portaveu Paco Sierra ha dit que “el que correspon als representants públics és donar exemple”, i ha afegit que en el cas d’Ada Colau “hauria de donar explicacions” dels fets més enllà de Twitter. “Quan hi ha recomanacions de limitar la mobilitat, no pot ser que Colau s’ho salti a la torera”, ha sentenciat Sierra, que ha reclamat a l’alcaldessa “ser conseqüent amb el que predica“.