En la reunió del partit, habitual cada dilluns,  s’ha analitzat l’escenari després de la declaració d’independència i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Un dels debats que hi havia sobre la taula era si el partit ha de participar en les eleccions convocades pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per al 21 de desembre.

“Ens ha posat un parany”, diu Sabrià, que considera que les eleccions convocades per Rajoy són il·legítimes. Però assegura que ara l’Estat vol jugar en un terreny que és el que han fet sempre els partits sobiranistes, els quals, ha subratllat, mai no tenen por de les urnes. Sabrià ha estat contundent: “Trobarem la manera de presentar-nos al 21-D. Ha de ser una oportunitat més per consolidar la república”.  I ha assegurat que el seu partit serà present en aquestes eleccions, però ha matisat que encara no saben com ho farà, i si serà presentant-s’hi o no.

El portaveu d’Esquerra ha assegurat que aquest divendres “la república va ser proclamada en una jornada històrica”, però que aquesta no té la solidesa que s’esperava. “La nostra prioritat és consolidar aquesta república fràgil”, ha afirmat Sabrià, qui ha demanat que cal continuar treballant junts.

Sabrià ha dit també que les institucions han estat “ocupades de forma il·legal” i ha afirmat que el 155 és un cop d’Estat. “Ens volem treure per la força allò que hem guanyat a través d’eleccions”, ha sentenciat el portaveu d’Esquerra.