consorci turisme barcelona

(ACN) Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha detectat “possibles irregularitats” en els comptes del Consorci de Turisme de Barcelona del 2019, unes incorreccions que “es podrien repetir en el període 2020”. El Ple de l’Ajuntament de divendres, 26 de març, ha d’aprovar els comptes de fa dos anys d’aquesta institució, participada pel consistori i per la Cambra de Comerç. Dimarts, els republicans van demanar l’informe d’auditoria i els sous del director general i sotsdirector, així com que se’ls aclarissin detalls com la indemnització d’un exalt càrrec, el lloguer de la Llotja de Mar —propietat de la Cambra—, “pagament de factures” a treballadors per serveis de fisioterapeutes o “regals” per matrimonis o aniversaris previstos en el conveni col·lectiu.

ERC també ha demanat informació sobre contractes “que no han seguit la normativa interna de contractació” que “obliga a demanar sempre tres ofertes”. Sobre aquesta última qüestió, i segons explica el partit, el Consorci al·lega que des del gener del 2020, amb la incorporació d’una nova responsable de contractació, hi ha hagut “canvis en la gestió de la contractació”, per bé que es compleixen “de manera escrupolosa” les instruccions internes de contractació.

L’entitat també ha explicat als republicans que s’han fet procediments d’adjudicació directa amb tres ofertes per a tots els procediments de més de 15.000 euros i menys de 60.000 € (IVA exclòs). Afegeix que s’ha fet un concurs públic per a tots els contractes amb un valor estimat superior als 60.000 euros (IVA exclòs).

ERC demanarà les “explicacions pertinents”

En paral·lel, ERC denuncia que, segons informacions periodístiques, l’11 de novembre del 2020 es va fer una adjudicació directa de serveis per un import de 286.000 euros —sense IVA— a l’empresa Wheelzzz Europa, adjudicació que va vèncer el 12 de febrer. L’objecte de l’adjudicació era la “creació, preparació i execució d’una campanya publicitària per la reactivació del centre de la ciutat de Barcelona”.

Per aquest motiu, el Grup Municipal d’ERC ha sol·licitat al consistori l’expedient de la contractació i alerta que demanarà les “explicacions pertinents” si detecta qualsevol irregularitat en el contracte.