ERC demanarà al plenari d’aquest divendres que Barcelona limiti a 200.000 el nombre de creueristes que visiten cada mes la ciutat. Ho ha explicat el portaveu de la formació, Jordi Coronas, qui ha lamentat que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni no hagi aprofitat la davallada del turisme arran de la pandèmia per “repensar quin turisme volem atreure”. En aquest sentit, Coronas ha avisat que “la ciutat anirà recuperant la normalitat i veurà que els vells problemes tornen i s’agreugen”. Segons ERC, Barcelona ha arribat a rebre fins a 400.000 creueristes en temporada alta.

Reduir a la meitat els creueristes és necessari per una qüestió de massificació i de contaminació
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

El portaveu republicà ha recordat, a més, que “els creueristes normalment no surten de l’espai més cèntric i emblemàtic de la ciutat”, fet que genera encara més pressió als punts d’atracció turística. Per ERC, passar a rebre 200.000 creueristes al mes, en comptes de 400.000, és “d’entrada suficient”. La proposta es votarà al plenari d’aquest mes de febrer i Coronas ha confiat a rebre el suport de Barcelona en Comú “encara que els socis socialistes del govern estan promovent el contrari“.

Més enllà de la limitació del nombre de creueristes, ERC també planteja elaborar un pla estratègic fins al 2027 amb l’objectiu de “promoure el turisme de qualitat i més sostenible”. Aquest pla també preveu que Barcelona tanqui l’aixeta de diners públics per promocionar punts d’atracció turística ja saturats: “Hem de promocionar altres espais que no siguin els que ja estan massificats”, ha sentenciat Jordi Coronas.