El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona demana al govern d’Ada Colau “ampliar encara més” l’espai per als vianants coincidint amb la desescalada pel coronavirus. Els republicans consideren que les mesures fetes fins ara pel consistori, com ara ampliar voreres o tallar alguns carrers i l’accés en cotxe a Montjuïc el cap de setmana, “són insuficients i excessivament concentrades” i reclamen que s’arribi a tota la ciutat.

Per això, els republicans proposen que tots els carrers de menys de 12 metres siguin de prioritat per al vianant i reduir la velocitat dels cotxes que hi circulen. També plantegen que en tots els carrers de 20 metres o més s’alliberin les voreres de motos, bicicletes o ampliacions de terrasses i es reubiquin a la calçada, ja sigui eliminant una línia d’aparcament o un carril de circulació.

“Aquesta intervenció intenta cobrir tota la ciutat; demanem més valentia al govern municipal”, ha afirmat la regidora Maria Buhigas. ERC portarà aquesta proposta a debat en el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona. El text també planteja convertir tots els laterals de grans avingudes i rambles en plataforma única i reforçar el transport públic i la inversió en aparcaments subterranis.