precintada la botiga torrons Vicens a la Rambla

El Grup Municipal d’ERC considera que la botiga de Torrons Vicens de la Rambla és un “comerç de qualitat” i, com a tal, hauria de poder obrir. El districte va precintar l’establiment a finals de setembre perquè no tenia llicència d’activitat i no havia demanat permís d’obres. El portaveu municipal d’ERC, Jordi Coronas, considera que “no té sentit” que una botiga com la de Torrons Vicens, “que seria bona per a la Rambla”, no pugui obrir “perquè el Pla d’usos la considera una botiga d’alimentació” i la posa a la mateixa altura que un supermercat de conveniència.

Impulsar un Pla d’usos de Ciutat Vella nou

Els republicans proposen impulsar un Pla d’usos de Ciutat Vella nou, que permeti una “regulació flexible de les activitats” i fomenti els comerços de proximitat i de qualitat davant les franquícies i la proliferació de botigues de records. La proposta la presentaran a la propera Comissió d’Ecologia i Urbanisme. “És el moment de posar fil a l’agulla i començar a regular d’una manera raonable i d’una vegada per totes les activitats que veiem a la Rambla i al conjunt de Ciutat Vella”, diu Coronas.

ERC considera que, després de quatre anys i mig des que es va aprovar, el Pla especial de la Rambla “no ha funcionat”. Per això, diuen, cal apostar per fomentar els comerços que donin servei als veïns i garantir un cos d’inspecció “suficient” perquè es garanteixi la normativa vigent.