La regidora d’ERC Elisenda Alamany ha demanat aquest dilluns que l’Ajuntament de Barcelona busqui escenaris alternatius per descongestionar de festivals massius el Fòrum i Montjuïc. “La ciutat té punts que estan saturats i habitats; cal buscar un equilibri entre l’èxit de la ciutat i el descans dels veïns”, ha dit Alamany un cop ja ha tancat portes el festival Primavera Sound 2022, que s’ha fet al Fòrum.

Hi ha externalitats que s’han de governar, i fins ara s’ha mirat cap a una altra banda. El Besòs i el Maresme sent que és el traster de Barcelona
Elisenda Alamany, regidora d’ERC

La republicana ha prosseguit avisant que “hi ha barris que necessiten ser més que un simple escenari”, alhora que ha avisat que “la sensació és que no hi ha polítiques decidides” i ha retret al govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni haver desaprofitat la pausa de festivals causada per la pandèmia per pensar com gestionar les molèsties que generen els esdeveniments massius als veïns.

En paral·lel a la petició de buscar escenaris alternatius, el Grup Municipal d’ERC també proposa que l’Ajuntament reforci els serveis municipals a les zones de la ciutat on es concentra l’oci nocturn i els grans esdeveniments, per protegir el civisme, millorar la neteja i reforçar la mobilitat. Tot plegat ERC ho defensarà en forma de proposta a la Comissió de Presidència d’aquest mes de juny.