ERC de Barcelona demana al govern d’Ada Colau aturar la construcció d’un tanatori als terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu. Un projecte que ha aixecat rebuig veïnal perquè no estava inclòs en els equipaments acordats a la zona fa 15 anys. El tanatori s’ha projectat en uns terrenys que el Consorci de la Zona Franca va subhastar i que es va quedar la funerària Mémora.

Els republicans portaran a debat a la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts una proposició que insta el govern municipal a redactar un Pla especial d’equipaments funeraris que en reguli la implantació dins la ciutat i que eviti la monopolització del mercat. La mesura hauria d’anar acompanyada d’una suspensió de llicències. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha recordat que l’Ajuntament ha aprovat plans similars per regular els allotjaments turístics i les benzineres, i ha demanat al govern fer el mateix amb els tanatoris.

“Si dimiteixen de governar, que s’apartin”

Arran de la polèmica veïnal, l’Ajuntament ja va explicar que veu difícil aturar la venda d’uns terrenys que no són seus. Des d’ERC, però, Coronas lamenta la posició del govern municipal: “Si dimiteixen de governar, que s’apartin, ja ens hi posarem nosaltres!”. El portaveu republicà recorda que al 2006 hi va haver un acord amb els veïns per als equipaments de les antigues casernes “i ara resulta que una subhasta ho altera tot”.

Coronas ha afirmat que el tanatori “no és necessari” a la zona perquè la ciutat té sales de vetlla suficients i l’equipament “no és oportú” per als veïns. En el Pla especial, Esquerra vol que es defineixi en quins llocs es poden fer equipaments funeraris i en quins no.