(ACN Barcelona). ERC ha demanat aquest dilluns respondre a la “venjança” de la sentència del Tribunal Suprem “al carrer i a les urnes”. En una roda de premsa al Parlament, el portaveu de la formació independentista al Congrés, Gabriel Rufián, ha expressat que la sentència del Tribunal Suprem, que condemna a 13 anys de presó Oriol Junqueras, és “una salvatjada” que suposa “una irresponsabilitat històrica”. Rufián ha afegit que no és necessari ser independentista per saber que el que s’ha publicat aquest dilluns no és una sentència, sinó “una venjança”. El dirigent d’ERC al Congrés ha cridat a contestar aquesta agressió “de manera cívica i pacífica” i “a les urnes” a les eleccions espanyoles del 10 de novembre.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que aquesta és una causa general contra l’independentisme i que aquest “error històric” provocarà un “terratrèmol polític i social”. Vilalta també ha dit que aquesta sentència “és injusta” com creu que ha estat el procediment i apuntat que “no es busca cap solució, si no només l’escarni“. La portaveu de la formació independentista ha assegurat que la independència és “l’única solució política per preservar la democràcia, les llibertats i els drets civils i polítics per a tota la ciutadania”.

Gabriel Rufián ha afegit que les venjances “en política i a la vida sempre surten malament” i ha advertit que “la miopia, el salvatgisme i la barbaritat de la gent que subscriu la sentència és brutal”. Els republicans, que s’han reafirmat en “l’amnistia, l’autodeterminació i la república catalana”, han reservat els pròxims passos a fer i s’han compromès a concretar-los els pròxims dies, en què relataran els acords amb què han arribat amb altres formacions i també les accions que tenen intenció de desplegar al Parlament.