Jaume Collboni

ERC de Barcelona portarà al ple d’aquest divendres la reprovació del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, per no haver previst l’ajornament del recàrrec municipal a l’impost turístic. L’Ajuntament preveu començar-lo a cobrar a partir de l’1 de juny, malgrat que tota l’oposició va aprovar en comissió ajornar-lo fins a l’1 de gener del 2022. A banda de Collboni, la reprovació es fixa també en el regidor de Turisme, Xavier Marcè, i la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, tots del PSC.

En la proposta que es debatrà al ple, Esquerra acusa aquests regidors d’haver incomplert “en la lletra i l’esperit” l’ordenança que regula el recàrrec municipal a l’impost turístic. Quan es va aprovar aquesta figura tributària, els republicans van afegir-hi una disposició final per ajornar-ne l’entrada en vigor segons l’evolució de la pandèmia. Per decidir-ho, s’obligava el govern a fer un informe abans del 15 de maig sobre l’evolució del turisme, que no s’ha presentat.

La primera reprovació del mandat al ple

“Exigim una rectificació i una reprovació”, sentencia la portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, que assegura que aplicar el recàrrec al juny “no té sentit” sense saber abans quin impacte té la pandèmia en el sector turístic i quin calendari de recuperació tindrà. “Tot i les bones propostes de l’oposició, el govern de la ciutat té un problema per executar-les amb solvència i diligència”, ha afegit Alamany. Si la petició d’ERC tira endavant, serà la primera reprovació del mandat a algun membre del govern municipal que s’aprova en el ple de l’Ajuntament.