En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que creu que “no es donen les condicions perquè es consideri el referèndum vinculant”, fins i tot, “si la participació és molt alta.”  Colau considera que “l’1-O és legítim perquè “Catalunya té dret a plantejar el dret a decidir”, i ha criticat el debat parlamentari previ al referèndum que considera “no ha anat bé, perquè molta gent s’ha sentit exclosa”.

Malgrat això, Colau ha assegurat que “la campanya repressiva dels últims dies de la fiscalia ha anat més enllà” i per això “si hi hagués una participació massiva i una victòria del ‘sí’ seria un missatge potent i fort de la ciutadania“. I ha afegit que, per tot plegat, se sent “predisposada a participar-hi, tot i que no és el referèndum que voldria”.

Respecte a la carta que ha enviat conjuntament amb Puigdemont, Junqueras i Forcadell, Colau ha destacat que planteja “un diàleg que és de sentit comú” i ha destacat que “cal una solució política”. Segons l’alcaldessa, “el diàleg mai no es pot donar per perdut  i ara sembla que el Govern espanyol s’ha rendit”.

Nega tensions amb Collboni

Pel que fa al pacte amb la Generalitat  per l’1-O, Colau ha assegurat que “no ha generat cap tensió” amb el seu soci de govern, el PSC. En l’entrevista, l’alcaldessa ha volgut subratllar que amb Collboni estan d’acord a “preservar la seguretat dels treballadors i de les institucions”.

Sobre el possible neguit que pot generar entre el cos de la Guàrdia Urbana el referèndum, Colau ha assegurat que “no li ha arribat la inquietud dels agents” i ha assegurat que “no s’ha de traslladar la inquietud als treballadors”.

En ser preguntada sobre si té por de ser inhabilitada per l’1-O, Ada Colau ha afegit que “no s’ho ha plantejat perquè és una qüestió de democràcia” i ha afegit que “és una obligació dels qui han estat escollit democràticament trobar una solució política”.

Colau ha donat suport als alcaldes que podrien ser citats pel referèndum i ha detallat que els rebrà  aquest dissabte dins l’Ajuntament.