L’alcaldessa, Ada Colau, ha reclamat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, un gest en matèria d’habitatge i que es comprometi a reformar la Llei d’arrendaments urbans (LAU) per regular els lloguers. “Si vol tenir el suport de Barcelona i els comuns, la regulació del lloguer és una prioritat”, ha dit Colau al programa ‘Entrevista a l’alcaldessa’, de betevé, en què ha afirmat que usarà “tota la capacitat d’influència” perquè en les properes setmanes es pugui fer la reforma del a LAU.

Colau ha insistit que la reforma de la LAU ha de servir per ampliar els contractes de lloguer de tres a cinc anys per permetre la planificació de les famílies. Un altre dels gestos que l’alcaldessa espera de Pedro Sánchez és l’apropament dels presos independentistes a Catalunya, una decisió que confia que arribi en els propers dies. A l’entrevista, ha defensat la mesura per obligar els promotors a reservar el 30 % de noves promocions a habitatge protegit i ha assegurat que la norma es fa amb “seguretat jurídica i plenes garanties”.

“Em presentaré amb moltes ganes a un segon mandat”

Quan falta menys d’un any per a les eleccions municipals, l’alcaldessa s’ha mostrat “totalment disposada” a tornar-s’hi a presentar, però ha deixat la decisió en els òrgans participatius de Barcelona en Comú. “Amb moltes ganes em presentaré per a un segon mandat, però és l’organització la que ho decidirà”, ha explicat. Colau ha demanat als partits que l’any que queda de mandat no es converteixi en “un any electoral”, i es prioritzi la recerca d’acords per a la ciutat.