(ACN-Redacció). La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha reclamat passar del “president posi les urnes” al “president faci la independència”. Ho ha dit en el discurs que ha fet a l’Estació de França al final de la manifestació de la Diada 2021 i en què també ha demanat al president del govern, Pere Aragonès, que”no desaprofiti” el mandat del 52 % i avanci cap a la independència “que vam votar”. Contundent, Paluzie ha afirmat que “el dret d’autodeterminació “no es demana ni pidola, s’exerceix com ja vam fer a l’1 d’octubre.

Cuixart demana “traçar una estratègia compartida”

Poc minuts abans, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reclamat als partits que estiguin “a l’altura del moment amb estratègies compartides”. Després de quatre anys empresonat, Cuixart ha participat en la primera Diada en llibertat. En el discurs, ha fet una crida a “pressionar” els polítics “d’aquí i d’allà” perquè es posin d’acord “d’una vegada” i ha assegurat que “no hi ha projecte possible dins l’estat espanyol més en enllà de la repressió”.

Cuixart ha conclòs la intervenció assegurant que “ho tornarem a fer perquè sempre hi sou i no ens aturarem fins a ser lliures”.