L’empresonament dels Jordis i part dels consellers destituïts ha marcat aquest dissabte una nova jornada de reivindicacions. A l’Escola de la Mediterrània, a la Barceloneta, s’ha convocat l’anomenada Jornada de Solidaritat amb Catalunya. Una desena d’entitats, partits polítics i col·lectius d’arreu d’Europa, entre els quals hi ha els Comitès de Defensa de la República, han preparat tallers, taules de debat i conferències per analitzar la situació a Catalunya.

Hi participen, per exemple, Madrileños por el Derecho a Decidir, la formació portuguesa Bloco de Esquerda o la coalició independentista Bildu. A la tarda, aquestes activitats continuaran i n’hi haurà més a d’altres punts de la ciutat. Hi ha prevista una encartellada, una marxa de torxes i també una concentració a la plaça de Sant Jaume, en protesta pels dos mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L’objectiu segons els organitzadors de With Catalonia, és donar a conèixer la realitat catalana a escala nacional i internacional. Entre els assistents hi ha hagut l’alcalde de Ginebra, Rény Pagani, que en una mostra de suport a Catalunya, ha volgut destacar la importància per Europa de les eleccions del 21 de desembre.