La Cecília obre la porta del que serà el futur despatx de Farmamundi en aquest nou local d'entitats de cooperació. A partir del març, quan culminin el trasllat, conviuran porta per porta amb altres ONG del sector. CECÍLIA GARCIA, coordinadora de Farmamundi a Catalunya "Tot el que sigui sumar coneixements, públics, sumar esforços i recursos és positiu." En concret hi haurà nou entitats, algunes amb dificultats econòmiques, que agraeixen el lloguer social que se'ls ofereix. JORDI NOÉ, coordinador d'AlterNativa Intercanvi amb pobles indígenes "Venir en aquest espai ens permet reduir els costos fixes en un moment amb retallades a cooperació." L'Ajuntament ha rehabilitat el local amb una inversió de 700.000 euros. El govern defensa que la cooperació ha estat una política prioritària. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Per això malgrat el context de crisi hem augmentat els recursos i arribem al 0,7% dels recursos propis de l'Ajuntament." Les ONG, però, no estaran soles i compartiran espai amb la Federació de Famílies Monoparentals. L'entitat ofereix diverses prestacions, com ara atenció psicològica i jurídica, cursos per a mares i un servei d'atenció a infants de zero a tres anys en situació de vulnerabilitat. SÒNIA BARDAGÍ, presidenta de la Federació Catalana de Famílies Monoparentals "Veníem d'un local molt petit amb una situació bastant dramàtica. Ens van cedir aquest local i per nosaltres és una gran millora en tots els sentits, especialment per als nanos, perquè tenen tot aquest espai i les mares poden sentir-se còmodes." L'equipament vol ser una iniciativa pionera que agrupa col·lectius amb reptes similars, com ara combatre les desigualtats, uns aquí a Barcelona i els altres a fora.

L’espai, al carrer d’Erasme de Janer, acollirà en diversos despatxos nou entitats del sector de la cooperació: Assemblea Cooperació per la Pau, SUDS, AlterNativa Intercanvi amb pobles indígenes, Farmamundi, Centre de Treball i Documentació, Fundació Comparte, Associació d’Educadors en Drets Humans, PBI Catalunya i  Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal a les Despeses Militars. Les entitats pagaran un lloguer social per ser a l’edifici, fet que valoren positivament, ja que algunes tenen dificultats econòmiques pel context de crisi. “Ens permet reduir els costos fixos en un moment amb retallades en cooperació”, explica Jordi Noé, de l’AlterNativa.

En una visita inaugural, aquest dimarts, l’alcalde, Xavier Trias, ha destacat que la cooperació internacional “és una política prioritària per a l’Ajuntament”. Trias ha assegurat que malgrat la situació de crisi s’han destinat el 0,7% dels recursos propis a cooperació. Les organitzacions no governamentals compartiran espai amb la Federació Catalana i l’Associació de Famílies Monoparentals. L’entitat ofereix serveis a famílies necessitades amb atenció jurídica i psicològica, atenció individualitzada, cursos per a mares i un racó infantil per a nens de zero a tres anys en risc de vulnerabilitat. “Per nosaltres és una gran millora en tots els sentits, especialment per als nens”, ha explicat la presidenta de la Federació Catalana de Famílies Monoparentals, Sònia Bardají.