En una entrevista a Catalunya Ràdio, Millo apunta que la decisió de la jutgessa “contribueix a deixar constància que ningú no està per sobre de la llei. Quan algú decideix conscientment vulnerar la legalitat vigent, sap que hi haurà conseqüències, que haurà de retre comptes”, adverteix el delegat del Govern.

Millo reitera que “és molt important mantenir la separació de poders. Ens equivocarem tots si barregem les coses”. I afegeix que la jutgessa ha decidit que els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural “estiguin en presó provisional mentre dura la investigació, no per les seves idees sinó pels seus actes“.

Sobre la conveniència i l’oportunitat d’aquesta decisió judicial, el delegat del Govern insisteix a separar els conceptes: “Això ajuda la resolució política del conflicte? Ni hi ajuda ni deixa d’ajudar-hi. S’ha de separar una cosa de l’altra”, afirma Millo.

El representant del Govern espanyol a Catalunya assegura que el 20 de setembre, durant l’operació policial a la conselleria d’Economia i altres estaments de la Generalitat, “la Guàrdia Civil no va viure una situació pacífica i cívica. Van estar encerclats i no podien sortir. Tot això no és normal. Manifestar-se cívicament i pacíficament no és cap delicte. Sí que ho és impedir l’actuació de la policia judicial”.