És el primer sondeig que es publica un cop s’han fet oficials les candidatures per al 21 de desembre i s’ha confirmat que no hi haurà llista unitària independentista i que Puigdemont liderarà una candidatura sense les sigles del PDeCAT i amb nombrosos independents, inclòs Jordi Sànchez com a número dos. ERC, amb Junqueras al capdavant, tot i que està en presó preventiva, encapçala els resultats, encara que la nova marca Junts per Catalunya repunta respecte d’enquestes anteriors.

L’aposta de Miquel Iceta per incorporar a llista del PSC noms com Ramon Espadaler, exlíder d’Unió, o l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, sembla que li podria donar bons resultats. El sondeig realitzat per GESOP entre el 15 i el 18 de novembre destaca que els socialistes remuntarien i s’equipararien amb el grup d’Inés Arrimadas, que es manté amb 24-25 diputats.

Els resultats, la nit del 21 de desembre, també es llegiran en clau de plebiscit. “El 21-D és el referèndum que l’Estat no es va atrevir a pactar”, va afirmar Marta Rovira la setmana passada. Segons l’enquesta, les forces independentistes sumarien un 46,7 % dels vots, mentre que els partits del “no” obtindrien un 42,4 % de les paperetes. Els comuns tindrien un 8,6 % de suports, un percentatge similar al del 2015.