Per primer cop, després de 32 anys, l’Ajuntament de Barcelona podria canviar de signe i passar a mans convergents, segons l’enquesta de Metroscopia publicada al diari El País. El PP mantindria els set regidors i se situaria com a tercera força. Podria ser clau durant els pactes post-electorals si les formacions majoritàries volen assolir els 21 regidors per governar amb comoditat.

L’actual soci de govern, ICV-EUiA, també mantindria el resultat del 2007 amb quatre regidors. En canvi, Unitat per Barcelona, coalició que integra ERC, RCat i DC, obtindria un regidor menys respecte els quatre que va obtenir Esquerra a les darreres eleccions.

Valoració dels candidats

El candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, és l’únic que aprova amb un 5,4, segons el miler de barcelonins enquestats els dies 10 i 11 de maig. El candidat socialista i actual alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, es queda a una dècima de l’aprovat, amb un 4,9. El segueix el candidat d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, amb un 4,6, l’ecosocialista Ricard Gomà, amb un 4,4, i el candidat del PP, Alberto Fernández, que és a la cua amb un 3,7.

El 41% dels enquestats considera que és Jordi Hereu qui coneix millor els problemes de la ciutat, seguit de Xavier Trias, amb un 21%. Tot i així, el 42% prefereix Trias com a alcalde, davant del 34% que prefereix Hereu.

Pactes post-electorals

Amb aquests possibles resultats, el pactes post-electorals seran necessaris i el PP, com a tercera força, si manté el set regidors, esdevindria una peça clau. Així i tot, el 25% dels enquestats es decanta per la sociovergència, per davant de les coalicions CiU-PP i CiU-UxB que tenen un suport del 17% totes dues.