“Acumulem anys de manifestacions massives de milions de persones que de forma pacífica han sortit al carrer a favor de poder decidir democràticament quina relació ha de tenir Catalunya amb l’Estat”, ha recordat l’alcaldessa. A més, ha subratllat que la consulta “ha de ser efectiva”, com les que s’han fet a Escòcia o al Quebec. Colau ha manifestat que tot i que no és independentista sí que és demòcrata i per aquesta raó ha defensat que la ciutadania pugui “decidir sobre les grans qüestions”.

Amb tot, Ada Colau ha recordat que la victòria del “sí” en un referèndum no està assegurada, ja que a les darreres eleccions l’independentisme va assolir una majoria parlamentària però no va superar la majoria en vots. A més, ha advertit que “suposant que guanyés el ‘sí’ en el referèndum, no vol dir que es declari la independència”.

“La ciutat corre el risc de perdre la seva identitat”

Ada Colau també s’ha referit a les mesures que el seu govern ha implantat, com la moratòria hotelera, per “posar ordre”, ha dit, “a la situació de descontrol que hi havia” . L’alcaldessa ha afirmat que el turisme massiu “està expulsant la població i està fent que pugin els preus de l’habitatge”. També ha alertat  que si la ciutat es buida de residents es corre el risc que “la ciutat perdi la seva identitat”, un fet que acaba provocant, fins i tot, que “els turistes es decebin quan la visiten”.

Posteriorment, l’alcaldessa ha volgut matisar les seves paraules a Twitter. Colau ha assegurat que la cadena Al-Jazeera ha tallat la reflexió en què explica per què considera que el sí majoritari en un referèndum “no vol dir declarar la independència”. Segons ella, “després de tot referèndum sempre cal un període de negociació per veure com es fa efectiu”.