(ACN) El número dos d’En Comú Podem a Barcelona en les eleccions del 14-F, Joan Carles Gallego, ha dit que no es pot repetir la fórmula de govern actual amb un executiu d’ERC i JxC. “A la inutilitat de gestió d’ERC s’hi suma el perill públic de persones com Tremosa o Canadell”, ha avisat Gallego en un acte a Sabadell. Ha afirmat que Tremosa i Canadell representen la “lògica neoliberal” que desembocaria en “treball precari” i una baixada de la despesa pública, mentre que també ha carregat contra els republicans per la gestió que han fet de departaments com Treball o Afers Socials.

D’altra banda, el candidat ha retret al govern les seves “baralles internes”, que creu que són per aconseguir “la ‘pole position’ en la batalla independentista”. Durant l’acte Gallego ha carregat contra la “incapacitat” del conseller de Treball, Chakir el Homrani, per gestionar la crisi. Segons el candidat, El Homrani “no ha articulat bé la renda garantida de ciutadania” ni l’ha sabut “coordinar” amb l’ingrés mínim vital. “També han estat incapaços de gestionar les residències, amb molts problemes i mala gestió, i no han volgut retre comptes al Parlament”, ha criticat.

El candidat ha alertat que cal un canvi de model a Catalunya perquè ara mateix hi ha “treball precari que respon a un model productiu precari”. “Si s’aposta per treball precari i barat les empreses no estaran incentivades per invertir en capital dinàmic o innovació productiva”, ha avisat, i ha afegit que el treball precari “no serveix ni a les persones, que acaben en pobresa, ni al desenvolupament del país”.

Efecte Albiach

L’acte, sobre model econòmic, també ha comptat amb la presència del secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, que ha defensat la presència dels comuns en el nou govern. Segons Álvarez, En Comú Podem pot ser “decisiu” a l’executiu i ha assegurat que serà des d’aquesta formació des d’on vindrà “el canvi de veritat”.

“Perquè sigui possible el canvi la condició necessària no és reforçar el PSC, és que Jéssica Albiach tingui un bon resultat”. Álvarez ha assenyalat que encara que s’ha parlat molt de l’efecte Illa el que serà determinant serà “l’efecte Albiach”.

La resposta a Vox no “ha de ser violenta”

D’altra banda, la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ha defensat que la gent té dret a expressar-se contra Vox perquè estan “preocupats” per si acaba entrant al Parlament. Arran dels incidents en ciutats com Vic, on hi va haver enfrontaments entre la formació d’extrema dreta, manifestants antifeixistes i la policia, Albiach ha dit que la resposta “en cap cas ha de ser violenta” però ha assegurat que entén que “la gent està molt angoixada”. En una atenció als mitjans la candidata dels comuns ha recordat que Vox afirma que el Govern espanyol actual “és el pitjor dels darrers 80 anys” i ha remarcat que això “blanqueja la dictadura”.