La Míriam Bové no s’ho acaba de creure. Està embarassada de 26 setmanes i, malgrat tot, és la presidenta d’una mesa al col·legi electoral del Centre Cívic Pere IV, a les Corts.

La Míriam va rebre la citació la setmana passada per ser vocal primera d’una mesa. Tot i que va presentar al·legacions, adjuntant un certificat mèdic sobre el seu estat de gestació, no ha obtingut cap resposta i aquest diumenge s’ha presentat al col·legi electoral. En arribar s’ha trobat amb la sorpresa que al president de la mesa li havien acceptat les al·legacions i que els dos suplents no s’han presentat. Per tant, de vocal primera ha passat a presidenta. “He sentit molta impotència i ràbia”, explicava emocionada.

Embarassades exemptes a partir de les 27 setmanes

De res han servit les seves queixes. Tant la Guàrdia Urbana com el personal que hi havia al col·legi li han dit que no tenien potestat per deixar-la marxar. La llei preveu que les embarassades quedin exemptes de participar a les meses electorals a partir de la setmana 27 de gestació, i la Míriam està embarassada de 26 setmanes, una menys del que necessitaria.

Explica que abans de presentar-se a la mesa aquest diumenge ho ha provat tot. A banda de les al·legacions, ha intentat, sense èxit, comunicar amb l’administració de Justícia per telèfon. Tampoc li han donat cap resposta al 010. “He hagut de picar pedra tota la setmana”, lamenta. Unes gestions, però, que no li han servit de res. “Aguantarem el que puguem aguantar”, assegura. La feina, però, no se li acabarà avui. Demà l’esperen els nens a l’aula per seguir treballant. És mestra i, de moment, encara no està de baixa.