El Grup Municipal de Junts per Catalunya ha estat el primer a reaccionar a la sentència del procés. La portaveu del grup, Elsa Artadi, ha rebutjat la sentència i ha afirmat que “s’ha condemnat tot un poble, els que van anar a votar l’1-O i els que no van poder per la repressió de l’Estat”.

Artadi ha comparegut acompanyada pels altres tres regidors del grup, Ferran Mascarell, Jordi Martí i una visiblement emocionada Neus Munté. Després de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem, Junts per Catalunya ha defensat, de nou, la innocència dels presos i exiliats. Artadi ha afegit que “el delicte de sedició és un delicte profundament antidemocràtic, per molts vídeos que faci Pedro Sánchez”.

Elsa Artadi ha lamentat també que “s’ha condemnat el president del nostre grup municipal”, en referència a Joaquim Forn, i n’ha destacat la feina feta al llarg dels anys que ha dedicat a la política. Artadi ha conclòs que “en aquest consistori hi ha molta gent que coneix Quim Forn des de fa molts anys i no hi ha cap d’ells, sigui de la formació política que sigui, que el pugui mirar a la cara i dir-li que mereix més de 10 anys de presó“.