La líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, s’ha compromès a revertir la reforma de la via Laietana si arriba a l’alcaldia després de les eleccions municipals del 2023. Una setmana després de l’inici de les obres, Artadi ha dit que el projecte de remodelació, que preveu ampliar voreres, crear places noves, un carril bici i tallar el trànsit privat de pujada “ofegarà la ciutat”.

“Revertirem aquesta frivolitat”, ha assegurat Elsa Artadi, que ha expressat una “oposició frontal” al projecte. La líder de Junts ha criticat que es talli la circulació en vehicle privat de pujada perquè considera que això generarà congestió a les vies que hauran d’assumir aquest trànsit. “No hi ha cap pla de mobilitat; provocarà més caos, més congestió i més contaminació”, ha dit Artadi, que ha afegit que estan valorant recórrer a la justícia per aturar els canvis.

És un caprici, una frivolitat que apagarà la vida de la ciutat i al final la via Laietana acabarà sent, potser, un parc temàtic per als turistes
Elsa Artadi, presidenta Grup Municipal Junts

Artadi ha dit que està d’acord a reformar la via Laietana amb voreres més amples perquè fa anys que s’espera, però troba indispensable mantenir la circulació mar-muntanya perquè, si no, “deixes aïllada l’entrada de la ciutat”. També ha dit que troba absurd la convivència de bicicletes i busos pel mateix carril de baixada. Sobre les obres del tramvia, que han començat aquesta setmana, la líder de Junts també s’hi ha mostrat en contra perquè “posar un tren al mig de la ciutat és una mala idea”.